Opskrifter med grøntsager fra køkkenhaven

Er der kommet ærter, hestebønner eller bolsjebeder frem i jeres have? Her får I opskrifter, som I kan bruge til at trylle lækre retter frem med jeres helt egne og hjemmedyrkede grøntsager!

Pastasalat med hestebønner

Hestebønner smager faktisk mere af ærter end af bønner. Og de er helt perfekte i en lækker pastasalat!

Sådan gør I

Når I har høstet hestebønnerne, piller I dem ud af deres bælg. Derefter koger I dem i vand i en gryde i ca. 1 minut.

Nu skal bønnerne smuttes ligesom mandler, så den tykke hinde kommer af.

Derefter blander I dem med kogt pasta og jeres yndlingsfyld. Så nemt kan det gøres!

Syltede bolsjebeder

Har I lagt mærke til, at bederne ligner lidt bolsjer med alle de flotte striber? Det er netop derfor de hedder bolsjebeder! Og sådan en syltet bolsjebede er super flot ovenpå en mad med leverpostej eller avokado.

Sådan gør I

Vask først bolsjebederne godt, så de er helt fri for jord.

Skær nu bolsjebederne i tynde skiver (brug eventuelt et mandolinjern).

Bland 4 dl. lagereddike, 1 dl. sukker, et nip salt og evt. nogle friske krydderurter (fx rosmarin eller timian) i en gryde og lad det koge i 5 min. Hvis I har nogle laurbærblade bliver det kun bedre - men de kan sagtens udelades.

Put nu bolsjebederne i et skoldet glas (fx et gammelt syltetøjsglas) og hæl væsken over.

Sæt låget på og lad glasset stå i køleskabet en dags tid.

Voila! I har lavet jeres helt egne syltede bolsjebeder.

Ærtedip

Hvordan gør man gulerodsstænger og andre grøntsagssnacks helt uimodståelige? Hemmeligheden er at dyppe dem i en lækker, hjemmelavet ærtedip!

Sådan gør I

Pil ærterne ud af bælgen, så I har et par håndfulde ærter.

Bland ærterne med 1 dl. creme fraiche, lidt citronsaft og et nip salt i en stor skål.

Blend nu det hele med en stavblender, indtil det får en tyk og cremet konsistens.

Dyp grøntsager i ærtedippen, eller smør den på et stykke ristet brød. Mums!